Bezoek aan kamp Westerbork

Geplaatst op onder Gemeentebreed

15 oktober as organiseert de commissie Kerk en Israël een bezoek aan kamp Westerbork in Hooghalen Drenthe.

Kamp Westerbork is de plek waar meer dan 100.000 Joden, Sinti en Roma werden gedeporteerd naar de kampen in het Oosten. Onder leiding van een gids willen we vanaf Hooghalen een wandeling maken naar het herdenkingscentrum Westerbork. Tijdens de wandeling krijgt u verschillende verhalen te horen over de doorstroom van de Joden vanuit kamp Westerbork naar de kampen.

Programma 15 oktober
11.30 vertrek vanaf sporthal Oosterholthoeve met eigen vervoer.

12.30 aankomst Hooghalen.

12.30 lunch (eigen lunchpakketje meenemen) koffie en thee wordt verzorgd.

13.00 start wandeling.

16.00 terugkomst en afsluiting met wat drinken en een versnapering.

16.30 terugreis naar IJsselmuiden

U en jij bent van harte uitgenodigd om mee te gaan. Omdat het in totaal een wandeling is van ca. 10 km is het handig dat u goed ter been bent. Wanneer dit niet zo is en u wilt toch graag mee, dan kan er wat geregeld worden. Geef het dan even aan bij ons en we overleggen hoe u toch mee kunt naar Westerbork.

Deelname is gratis. Wel kunt u een kleine gift geven voor de gids en de ontvangst met koffie en thee. Geef u snel op via kerkenisrael@dorpskerk.com want er is een maximum aantal deelnemers van 30 personen.