Zondagsschool

Tijdens het winterseizoen wordt er iedere zondag zondagsschool gehouden. Het doel van de zondagsschool is de kinderen al op jonge leeftijd bekend maken met het Woord van God. Kinderen die op de basisschool zitten, dus vanaf 4 jaar tot de leeftijd waarop ze de basisschool verlaten, zijn van harte welkom. Wij hopen te starten op D.V. zondag 11 september.

 In het zondagsschooluur doen de kinderen enthousiast mee met zingen, praten over en luisteren naar een Bijbelgedeelte of thema. Ze hebben een leerboekje wat ook mee gaat naar huis. We stimuleren de kinderen om de psalm en de tekst te leren. Om hen te motiveren en te belonen hebben we een puntensysteem:

Voor de tekst en psalm kunnen ze beide 1 punt verdienen. 

Hier ziet u ons beloningssysteem:

·       bij 5 punten een mooie kaart

·       15 en 25 een klein cadeautje

·       35 punten een boekenbon, waarmee de kinderen zelf een boek kunnen kiezen!

Als zondagsschool sponsoren we al jaren een sponsorkind. Nu is dat Wahabou Djibrilla. Hij stuurt af en toe post, dat krijgen we via Woord en Daad binnen. Wij sturen met de kinderen post terug.
Het geld dat de kinderen mogen meenemen naar de zondagsschool gaat naar deze jongen.


Een hoogtepunt is het kerstfeest dat elk jaar in de kerk wordt gevierd op eerste kerstdag om 19.00 uur. Tijdens een zondagsschooluur aan het eind van het seizoen wordt er in de kerk afscheid genomen van de oudste leerlingen die de zondagsschool gaan verlaten en tevens is het voor alle kinderen de afsluiting van het seizoen.

Mocht u voor het eerst uw kind willen brengen, loop dan gerust mee naar binnen om uw kind in de klas te brengen. Bij de Zaaier en de Ichtus staat een leidinggevende buiten om aanwijzingen te geven.  Eventuele vragen kunt u aan hen stellen.

We hebben weer veel zin om dit nieuwe seizoen te starten. We hopen en bidden dat we het komende seizoen met de kinderen mooie uren zullen hebben waarin we bezig mogen zijn rondom de open Bijbel en met elkaar over God kunnen praten.

 

Locaties en aanvangstijden:

Zondagsschool Timotheüs en Jonathan
Hervormd Centrum De Zaaier
Dorpsweg 38, IJsselmuiden
van 13.30 tot 14.30 uur.

Zondagsschool Timotheüs en Jonathan
Basisschool Ichtus
Groenendael 226, IJsselmuiden
van 13.30 tot 14.30 uur.

 Contactpersoon: Jenny de Ruiter (voorzitter)
Dirkje Kerkemaat 26, Grafhorst
Tel: 038 - 3330931
Email: [email protected] (secretariaat)