Nieuws gemeentebreed

Bingo avond zaterdag 29 mei

Op zaterdag 29 mei organiseren wij vanaf 20.00 een online Bingo avond, waarvan de opbrengst naar het werk van Jan en Laura Ras gaat. (stichting Evafroditus www.evafroditus.nl ). De prijzen die u deze avond kunt winnen zijn door diverse lokale ondernemers en door gemeenteleden beschikbaar gesteld.

Jan en Laura zijn nog niet zo lang lid in onze gemeente, Jan komt van Urk en Laura uit Alkmaar. Beiden hebben het verlangen en ervaren een roeping om zich in te zetten voor het evangelisatiewerk in de stad waar Laura is opgegroeid. Hiervoor zijn zij nu werkzaam bij de stichting Evafroditus, die in Alkmaar een evangelisatiepost heeft (De Bron) waar zij mensen met elkaar en met de Bijbel willen verbinden.

Meedoen met de bingo kan door het invullen van een deelnameformulier (deelnameformulier bingo), hier kunt u invullen hoeveel kaarten u wilt bestellen. Graag vooraf het totaalbedrag overmaken op rekeningnummer NL82RABO0156353849. 

Op woensdag 26 mei kunt u de bestelde kaarten in de Zaaier ophalen tussen 19.00 en 21.00. Hierbij ontvangt u dan gelijk meer informatie over het werk van Jan en Laura.

De bingo kunt u volgen via de livestream van de kerk, hiervoor wordt nog een link geplaatst.

Tegelijk doen we hierbij een oproep aan iedereen om prijzen beschikbaar te stellen voor deze avond, waarbij we niet alleen een beroep doen op de ondernemers maar op iedereen! Heeft u of uw vereniging iets moois / leuks / lekkers om beschikbaar te stellen voor deze avond vul dan het formulier in op de website! U kunt hierbij denken aan een waardebon, een taart, als vereniging komt u 1 uur bij de winnaar klussen/schoonmaken, enz………

Heeft u een prijs die u beschikbaar wilt stellen, of wilt u een gift geven? Meld u dan aan via onderstaande link:
aanmelden voor gift of sponsor

Wanneer u deze avond niet in de gelegenheid bent om mee te spelen (of u houdt niet van Bingo) maar het evangelisatiewerk wel wilt ondersteunen is een gift op bovenstaand rekeningnummer ook van harte welkom!

Filmpje over Jan en Laura Ras

Hartelijke groet namens Jan en Laura Ras:

Sjerp & Klazien Bouma
Warner & Gerthilde Wielink
Coenraad & Matthea van Dijk
De VakantieBijbelWeek is op zoek naar 21+ medewerkers voor de tiener groep. Tot op heden is helaas nog niemand gevonden. Opgeven kan op vbwijsselmuiden@hotmail.com Ervaring met tieners zou fijn zijn. Heb je die niet dan doe je die bij de VBW wel op. Van harte welkom!

Afgelopen week zijn we als corona-commissie onder leiding van het College van Kerkrentmeesters weer bij elkaar geweest om te bekijken welke mogelijkheden er zijn om activiteiten op te starten of te verruimen. Het gemis van een volle kerk, het elkaar ontmoeten, het contact van de jeugd onderling en de jeugd met ouderen wordt gevoeld!

Nu de scholen weer opengaan en ook de winkeliers meer ruimte krijgen hebben we met elkaar het volgende besloten:
- Vanaf komende zondag worden kinderen onder de 12 jaar niet meegeteld bij het aantal bezoekers. Opgeven voor de kerkdiensten blijft noodzakelijk, maar uw kinderen onder de 12 hoeft u niet meer aan te melden;
- De belijdeniscatechisatie van beide wijken gaan weer fysiek plaatsvinden en de laatste catechisatie avonden van de "gewone" catechisatie kunnen ook fysiek plaatsvinden. Uiteraard blijft het van belang dat we ons aan de geldende maatregelen houden! Dus in de gebouwen dragen we bij verplaatsingen een mondkapje, houden we 1,5 meter afstand en desinfecteren we onze handen bij binnenkomst!
- Ook in de stille week (voor Pasen) houden we bijeenkomsten in de Dorpskerk. Deze bijeenkomsten kunnen door 30 personen worden bezocht, waarbij we kinderen onder de 12 niet meetellen.

We realiseren ons heel goed dat dit slechts kleine stapjes zijn en dat veel activiteiten nog steeds niet kunnen doorgaan. We vragen ook hierin om uw begrip en bovenal uw gebed!
Daarnaast willen we u vragen om naar elkaar om te blijven zien en creatief te zijn in het elkaar opzoeken en ontmoeten. 

Dabar zoekt nog 90 jongeren deze zomer!

Wil je ook kleur geven aan jouw zomer en die van anderen op een camping in Nederland?
Dan is Dabar iets voor jou! Bij Dabar doe je in teamverband animatiewerk met een Missie.
Als team organiseer je toffe animatieprogramma’s voor kinderen, tieners en volwassenen en deel je het
geloof op een manier die bij jou past. Dabar wordt op campings gedaan waarbij veel kinderen en tieners komen met een rugzakje.
Kinderen die weinig liefde thuis krijgen, tieners die op zoek zijn naar echte aandacht etc.
Door het doen van Dabar kun je echt verschil maken in hun leven.
En je hebt ook gewoon een hele toffe tijd met je team en je groeit in geloof.
Een Dabarteam bestaat uit zo’n 6 tot 8 jongeren ( leeftijd van 17 tm 25 jaar).
Je kunt een of twee aaneengesloten weken Dabar doen. Op diverse campings zijn nog teams leeg.

Pak je kans en schrijf je snel in op www.izb.nl/dabar. Deelname is gratis. De ervaring onbetaalbaar!

Kijk op https://www.youtube.com/watch?v=l5hrSmk7fDM&t=12s wat jongeren zeggen over hun Dabar ervaringen.

We zijn blij en dankbaar om te kunnen melden dat we een nieuwe dirigente voor ons jeugdkoor hebben; Joalien van den Houten!

Zij woont in Kampen en is erg enthousiast om met ons jeugdkoor te gaan starten.

De eerste repetitie avond zal zijn op D.V. woensdagavond 28 oktober om 18.30-19.30 uur in de Dorpskerk.

We gaan de komende repetitieavonden toewerken naar Kerst! Er wordt door verschillende mensen nagedacht over een invulling hiervan. 

Wij kijken er naar uit om jullie allemaal (weer) te ontmoeten en samen te zingen tot eer van onze God. We zijn ook dankbaar dat, tot nu toe, dit ook mag!

Ben je 6 jaar of ouder en hou je van zingen? Kom gerust een keertje kijken of ons jeugdkoor wat voor jou is. 

Voor meer informatie: 038-3335953 of mail ons hervormdjeugdkoor@hotmail.com.

Voorzitter
Marrianne Meuleman
Secretaresse
C. van Middelkoop, Burg. Visserweg 55
tel.: 038-3335953
Penningmeester
C. Grandia
Marie Curielaan 10
tel.: 038-3324442
Oudercommissie
Corine van der Hoek
Annelies van Werven
Dirigent:
Joalien van de Houten

Pianist:
René van der Werf

Voor meer informatie: 038-3335953 of mail ons hervormdjeugdkoor@hotmail.com.
 

klik hier voor de foto's van ons jaarlijks uitje 2019