Ruth

Jonge vrouwenkring Ruth

Welkom op de pagina van onze jonge vrouwenvereniging 'Ruth'. Ruth betekent in het Hebreeuws 'vriendin' of 'vriendschap'.

Wij zijn, zoals u al kon lezen, een jonge groep vrouwen die eens per 14 dagen bij elkaar komen. Dit gebeurt altijd op een dinsdagavond in de Zaaier. De Ruth-kring is ontstaan vanuit de Eva-kring, die de afgelopen jaren flink gegroeid is. Door de groei hebben wij gezamenlijk de beslissing genomen om verder te gaan met twee vrouwenkringen. De ene blijft dus Eva en de andere zijn wij, Ruth. 

De leeftijd van 'Ruth' ligt op dit moment tussen de 23 en de 35 jaar. Het seizoen loopt zoals gewoonlijk van september tot en met april. We sluiten het seizoen af met een leuke avond of een leuk dagje weg.

Wat doen wij nou zoal op een avond?
We starten de avond altijd met een inloop om 19.45 met koffie of thee, gevolgd door een opening. Hierbij moet je denken aan het zingen van een psalm, gebed en het lezen van een Bijbelgedeelte. Hierna worden er vaak ook enkele liederen gezongen uit 'Op Toonhoogte'.

Per avond verzorgen er 1 of 2 vrouwen vrijwillig de inleiding. Na de opening vertellen de vrouwen iets over het Bijbelgedeelte die ter voorbereiding gelezen is door alle vrouwen uit de Vrouw tot Vrouw Bijbelstudies.

Meestal gaan we na de inleiding in groepjes uiteen om tot de verdieping over te gaan. Wat betekent dit Bijbelgedeelte nou concreet voor mij als vrouw, als moeder, als vriendin, als alleenstaande?

Tussen de inleiding en het uiteengaan in groepjes vindt er meestal nog een koffie- en theepauze plaats. We willen als vrouwen van de gemeente om elkaar heen staan en meeleven door voor elkaar te bidden en kaarten te sturen naar hen die iets te vieren hebben, ziek zijn of met zorgen te maken hebben.

Seizoen 2023-2024
In dit seizoen gaan de Bijbelstudies over het Bijbelboek Openbaring. Naast de 10 Bijbelstudies vinden er ook een vrije/creatieve avond en een open avond plaats. De open avond is meestal samen met de andere vrouwenverenigingen van IJsselmuiden.

De data waarop we bij elkaar komen zijn als volgt:

2023: 12/9, 26/9, 10/10, 24/10, 7/11, 21/11, 5/12, 19/12 (kerstviering)

2024: 16/1, 30/1, 13/2, 20/2, 5/3, 19/3, 2/4 (afsluiting)

Heb je zin om bij onze vrouwenkring te komen kijken? Voel je welkom! Het is zo waardevol om met leeftijdsgenoten God te zoeken en van Hem te leren hoe we tot Zijn eer kunnen leven!

Heb je vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen.

 

Namens het bestuur van Ruth,

Mathilde Woord, Christa van de Wetering, Inge Talen en Josine Stoter

[email protected] | 06-57075327