Nieuws wijk II

Nu we met ingang van Hemelvaartsdag de morgendiensten weer in de Oosterholthoeve hebben, kunnen meer gemeenteleden zich aanmelden. 10% van het aantal zitplaatsen wat mogelijk is, wat ook geldt voor de Dorpskerkdiensten. Hieronder een overzicht welke kerkgangers zich met voorrang(tot zaterdag 12.00 uur) voor een bepaalde dienst kunnen aanmelden. De kinderen t/m 12 tellen in het aantal bezoekers niet mee. Aanmelden nog steeds via https://aanmelden.dorpskerk.com/wijk2 Annulering van uw/jouw aanmelding graag zsm. mailen aan de scriba scribawijk2@dorpskerk.com  zodat je plaats vrij gemaakt kan worden voor een ander. 

De diensten zijn voor iedereen te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1240/events/live Voor vragen kunt u terecht bij de wijkouderling of scriba van de kerkenraad.

zondag
9 mei
10.30 uur
18.30 uur
gasten doopouders + secties ouderl. Brink Limburg
secties ouderlingen Vahl en Van der Spek
Hemelvaartsdag
Oosterholthoeve
09.30 uur secties ouderlingen Rozendaal, Van den Berg, Juffer en Klooster
zondag 16 mei
               Oosterholthoeve
               Dorpskerk

09.30 uur
15.00 uur

secties ouderlingen Van der Weide, Nentjes, Hofstede en Van Dijk
Andersbegaafden met hun gezinsleden, secties ouderlingen Brink en Limburg

We vragen aan iedereen om de maatregelen serieus te nemen:

 • 1,5 meter afstand houden van elkaar
 • Handen ontsmetten bij binnenkomst
 • Mondkapje dragen in de kerk naar en van uw plaats
 • Bij positieve test in de week na een kerkbezoek dit direct melden aan de scriba

We rekenen op uw jullie medewerking!

Helaas liggen andere gemeenteactiviteiten waarvoor mensen bij elkaar moeten komen tijdelijk stil. Bezoekwerk door ouderlingen en predikanten kan heel beperkt doorgaan. Daarbij nemen we de avondklok in acht. Predikanten mogen daar als het nodig is van afwijken.

We hopen op Gods bewaring de komende tijd en bidden dat we snel weer meer gemeenteactiviteiten kunnen houden.

We bevelen de overheid en de zorgsector van harte in uw voorbede aan.

Hemelvaartsdag weer in de Oosterholthoeve !!

Geweldig, de gemeente Kampen heeft toestemming gegeven om in de Oosterholthoeve weer kerkdiensten te hebben. Daar zijn we erg dankbaar voor en veel gemeenteleden met ons, het werd gemist. Dit biedt onze wijkgemeente weer nieuwe mogelijkheden, juist nu het CIO (overlegorgaan kerken en overheid) heeft afgesproken dat we als kerken 10% van de ruimte van een grote kerkzaal mogen benutten. De eerste dienst in de Oosterholthoeve is op Hemelvaartsdag 13 mei en daarna iedere zondagmorgen om 9.30 uur. Hiermee ontstaat ook voor wijk 1 ruimte om meer kerkgangers te ontvangen. De middag- en avonddiensten blijven in de Dorpskerk.

Kinderwerk en samenzang

Op de zondagmorgen 16 mei en 23 mei hopen we daarbij ook weer de kindercrèche en Oppas+ te starten. Meer informatie hierover ontvangt u via de whatsapp verzendlijst.
Met ingang van Pinksteren, zondag 23 mei, hopen we het laatste lied weer samen te zingen. We houden als coronawerkgroep en kerkenraad de ontwikkeling van het coronavirus goed in de gaten. Als het dreigingsniveau gaat dalen zijn er meer versoepelingen denkbaar, hopelijk stijgt dit niet. 

Een aantal aandachtspunten voor u en jou:

 • De verwarming mag nog niet aan tijdens de dienst, dus de temperatuur kan op koude zondagen nog wat tegenvallen. Mogelijk kunt er met kleding dan rekening mee houden.
  De jassen moeten sowieso meegenomen worden naar de zitplaats (garderobe is conform gebruiksplan gesloten).
 • Bij binnenkomst de handen desinfecteren.
 • Bij verplaatsingen binnen geldt ook in de Oosterholthoeve het gebruik van mondkapjes, de anderhalve meter afstand en andere gebruikelijke RIVM regels.
 • Bij de zitplaatsen 2 stoelen vrijhouden tussen de verschillende gezinnen.
 • De collecte blijft nog steeds met behulp van emmers bij de uitgang en digitaal thuis.
 • Het verlaten van de zaal doen we rij voor rij op aangeven van de koster.
 • Voor de veiligheid en de beeldvorming blijven we buiten niet in groepen staan praten.
 • Aanmelden blijft nodig via https://aanmelden.dorpskerk.com/wijk2. Gezinsleden van 12 jaar en jonger zijn hierbij uitgezonderd, maar vermeldt hun aantal wel bij uw aanmelding.
 • Bij de doopdienst op 30 mei en de belijdenisdienst op 20 juni zullen hoofdzakelijk gasten aanwezig zijn. Verder is er telkens weer een deel van de gemeente dat zich met voorrang kan aanmelden.
 • Bent u in de kerk geweest en in de dagen daarna positief getest, laat het weten aan de scriba. scribawijk2@dorpskerk.com  Dan wordt bekeken of maatregelen nodig zijn. Hiermee wordt uiteraard vertrouwelijk omgegaan.
 • Thuis meekijken via kerkdienstgemist.nl blijft mogelijk. Ook de middag diensten in de dorpskerk zullen via het oosterholthoeve kanaal uitgezonden worden. Hier veranderd dus niks aan. Kortom alle diensten van wijk 2 zijn via het oosterholthoeve kanaal zowel live als ook op een later tijdstip terug te luisteren.
 • Voor de kerkRADIO luisteraars is de middagdienst van wijk 2 enkel te beluisteren via het dorpskerk radiokanaal.

Nu deze mogelijkheden zich aandienen onderstrepen we graag nog een keer het belang van samenkomen als gemeente. Voor de langere termijn van het gemeente-zijn is dit goed. Ook wordt hierdoor zichtbaar wat we vóórleven en meegeven aan onze kinderen en tieners. Ook wie lang niet geweest is nodigen we van harte uit! Neem voor vragen of opmerkingen gerust contact op met de scriba van kerkenraad of uw predikant.

We zien uit naar gezegende diensten, waarin de Geest van Pinksteren in onze gemeente werkt en we samen onze God mogen dienen en prijzen!

Deze week familie Lindhout vanuit Zuid Afrika over hun project Elizayo !   
                                                Welkom op de pagina van "Bijkletsen"!
Om de week is er een nieuwe aflevering welke na de ochtenddienst van 10:30 uur wordt uitgezonden.
Heeft u deze gemist of wilt u hem nog eens terugkijken? Hieronder vind u alle afleveringen. 


Zondag 25 april 2021

Voor meer informatie over het project: www.elizayo.nl  
Zondag 11 april 2021
Zondag 28 maart 2021Zondag 14 maart 2021Zondag 14 februari 2021Zondag 31 januari 2021

* Helaas hebben we deze avond uit moeten stellen tot het najaar 2021 *

Uit een enquête, gehouden onder gemeenteleden van wijk 2, is gebleken dat er een grote behoefte is om gestuurd en onderwezen te worden als het gaat om geloofsopvoeding. Daarom wordt er en het najaar een thema-avond georganiseerd in het kader van ‘Geloofsopvoeding’. (datum volgt)
Op deze gemeente brede avond worden workshops gegeven door mensen uit onze eigen gemeente.
Daarnaast staat de avond in het teken van het delen van eigen ervaringen met betrekking tot geloofsopvoeding. Omdat we ook als het gaat om geloofsopvoeding samen één gemeente zijn!

Geef je nu op via dit formulier, of door op onderstaande flyer te klikken.
In het EO-programma ‘Zie je zondag’ duikt Marleen Stelling in de wereld van protestantse gemeenten; van conservatief tot vrijzinnig, van ingetogen tot uitbundig, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. Hoe geven kerken zichzelf vorm om in deze tijd relevant te zijn?In de maand december zijn er ook in onze gemeente gemeenteleden door de EO geïnterviewd en zijn er opnames gemaakt van de dienst op 13 december vanuit de dorpskerk.

Op zondag 28 februari zal de eerste uitzending zijn van een drietal uitzendingen, hieronder vind u het overzicht met de uitzendingen:

via deze link zijn de uitzendingen ook achteraf terug te kijken


Zie je zondag!, zondag 28 februari, 9.20 uur, NPO 2

Hervormde Gemeente IJsselmuiden/Grafhorst - Geloven door generaties heen

Bertil Brink is al 27 jaar fulltime koster in de Hervormde Gemeente IJsselmuiden/Grafhorst. Zijn liefde voor de kerk en haar geschiedenis is groot. Als hij midden in de kerk staat kan hij wegdromen en denken aan de mensen die hier al honderden jaren geleden bij elkaar kwamen om het geloof te beleven. De eerste bewoners van IJsselmuiden zijn hier gedoopt, getrouwd en begraven. Alle belangrijke momenten hebben zich in de kerk afgespeeld en hij vindt het bijzonder dat hij deze kerk netjes mag houden. 

De familie Vahl is een van de families die al generaties is verbonden met deze gemeente. Ze werken als familie samen op de boerderij en zien elkaar ook in de kerk. Henk en Kitty zijn erg dankbaar dat hun kinderen geloven en zien daarin Gods trouw. Ze proberen in afhankelijkheid te leven, zo ook in hun dagelijks werk. 


  


Zie je zondag!, zondag 7 maart, 9.20 uur, NPO 2

Hervormde Gemeente IJsselmuiden/Grafhorst - Een nieuw thuis in de kerk

We volgen Joost van Wissen. Hij ontmoette Corina in de kroeg en kwam tijdens het daten erachter dat ze christelijk was. Joost had verder niks met het geloof, maar door Corina begon hij zich er steeds meer in te verdiepen. Hij ging af en toe mee naar de kerkdienst en deed Bijbelstudies. Het geloof groeide en hij voelt zich steeds meer thuis in de kerk.   

Ook veearts Henriette Bruggink heeft haar plek in IJsselmuiden gevonden. Ze voelde zich niet meer thuis in de kerk van haar ouders en ging op zoek naar een nieuwe gemeente. Haar ouders vonden dit een moeilijke keuze. Hier heeft zij een weg in moeten vinden. Zie je zondag!, zondag 14 maart, 9.20 uur, NPO 2
 

Hervormde Gemeente IJsselmuiden/Grafhorst - Door diepe dalen heen

Marleen ontmoet jeugdouderling William van den Berg. Ruim twee jaar geleden werd er bij William kanker geconstateerd. Dat was voor hem en zijn gezin een pittige tijd. In die periode beloofde hij aan God dat, als hij zou genezen, hij zich dienstbaar wilde opstellen aan de kerk. En kort daarna werd hij gevraagd als jeugdouderling. Een keuze waar William uit zijn comfortzone moest komen.  

Tot slot spreekt Marleen met Janine Bezemer. Zeventien jaar geleden verloor zij haar dochter Sterre. Janine worstelde met God: waarom kon dit gebeuren? Zij en haar man hadden zo uitgekeken naar hun dochter.

Naar aanleiding van de toerustingsavond van 1 februari 2020 geeft Esther van Maanen in onderstaand filmpje uitleg over de het basispastoraat. In de bijlage onderin het bericht kunt u alles nog eens rustig nalezen.Op weg naar je werk – in de auto, de trein of op de fiets – kun je iedere werkdag een Bijbellezing en overdenking beluisteren met de Bijbelpodcast _Eerst Dit._ Gebruikers kunnen zich gratis aanmelden via WhatsApp, en krijgen dan iedere werkdag om 6.00 uur een audiobericht via WhatsApp, dat met één druk op de knop te beluisteren is. Hiermee maken ze het luisteraars zo gemakkelijk mogelijk. Een goed begin van de dag.

De overdenkingen – meestal aan de hand van het leesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap – komen uit de koker van vijf personen:

Eva-hoofdredacteur Minella van Bergeijk, ds. Dirk de Bree, ds. Hanneke Ouwerkerk, ds. Jan-Maarten Goedhart en dr. Kees van Ekris. De podcast Eerst Dit is een initiatief van de EO en de IZB, een organisatie voor zending in Nederland binnen de PKN.

Aanmelden voor de Bijbelpodcast doe je zo: Ga daarvoor naar de website Eerstdit.nl. [1] Of pak je telefoon, zet 06-10021090 in de contactenlijst en app vervolgens naar dit nummer: ‘Podcast Aan’.

Links:

https://portal.eo.nl/bijbelpodcast-eerst-dit/