Nieuws wijk II

Nadat de kerkenraad en beroepingscommissie preken heeft beluisterd en de beroepingscommissie een goed gesprek heeft gehad met ds. Van Dam en zijn vrouw is de kerkenraad voornemens om een beroep op ds. Van Dam uit te brengen. De kerkenraad vindt hem heel geschikt voor onze brede wijkgemeente. We bidden of God de weg naar IJsselmuiden voor ds. Van Dam zichtbaar wil maken. We zien uit naar een nieuwe herder en leraar in onze wijkgemeente.

Wilt u ook in deze vakantieperiode het beroepingswerk en in het bijzonder voor ds. Van Dam en zijn gezin bidden?

We hebben veel preken beluisterd en de beroepingscommissie heeft een grondig en goed gesprek gehad met ds. Van Dam en zijn vrouw. Biddend zijn we deze weg gegaan wat vertrouwen heeft gegeven.

Het beroep zal op D.V. zaterdag 24 augustus ingaan. Naast het gebed zal een mailtje of kaartje de familie van Dam goed doen. Voor meer informatie over ds. van Dam en zijn werkzaamheden: https://www.calvijnkerk.nl/predikant/

 

Ds. M. van Dam
Torenlaan 46
3743 HH Baarn

dsmvandam@solcon.nl

 

Ha meiden en jongens,

We hopen het nieuwe catechisatie-seizoen te beginnen op maandag 23 en dinsdag 24 september. Jullie zijn allemaal weer hartelijk welkom! Een extra hartelijk welkom voor degenen die voor het eerst naar het voortgezet onderwijs zijn gegaan en dus ook voor het eerst de catechisatie gaan volgen! Omdat we graag willen weten op hoeveel catechisanten we kunnen rekenen en de groepen van tevoren willen indelen, is het belangrijk dat je je zo snel mogelijk aanmeldt. Dat kun je doen door via de link onderaan het digitale aanmeldingsformulier in te vullen. Je kunt kiezen voor de maandag- of voor de dinsdagavond.

Op beide avonden zijn de aanvangstijden gelijk voor dezelfde leeftijd, een verandering dus:

12 t/m 14 jaar (vo klas 1 t/m 3): 18:25 - 19:30 uur
15 t/m 17 jaar (vo klas 4 t/m 6): 19:10 - 20:15 uur
18 jaar en ouder: maandag 19:15 - 20:00 uur
18 jaar en ouder: dinsdag 18:45 - 19:45 uur
(degenen die nog in 2019 18 jaar worden mogen kiezen of zij meedoen met de 15 t/m 17 jarigen of met de 18-jarigen en ouder)

Klik op deze link en vul het aanmeldingsformulier in. (De gegevens van het aanmeldingsformulier worden alleen voor de catechisatie gebruikt.)

Wij hebben er weer veel zin in en hopen dat je komt meedoen! Mocht je vragen of opmerkingen hebben stuur dan een berichtje naar 1 van de jeugdouderlingen:

  • William van den Berg - 0625022004
  • Bart van ’t Ende - 0638489122

 

Een hartelijke groet en graag tot ziens! 

Het catecheseteam

 

 

Belijdeniscatechisatie:

Dit seizoen is er alleen een éénjarige belijdeniscatechisatie. Deze catechisatie wordt gehouden op vrijdagavond  van 19.00 -20.30 uur in de Zaaier en wordt gegeven dit seizoen door br. Jan Biersteker. We starten D.V. op vrijdag 13 september.

Als je nog twijfelt, kom dan in ieder geval naar de eerste avond waaraan je vrijblijvend kunt deelnemen. Jan Biersteker zal dan uitleggen wat belijdenis doen betekent en wat de belijdeniscatechisatie inhoudt. Pas daarna beslis je of je verder gaat of niet. Of je ook daadwerkelijk openbare belijdenis zult afleggen bepaal je in de loop van het seizoen. Vul wel het aanmeldingsformulier in, ook als je nog niet zeker weet of je verder gaat, zodat we weten op hoeveel aanwezigen we die avond kunnen rekenen.

Klik op deze link en vul het aanmeldingsformulier in.

Voor vragen kun je contact opnemen met br. Jan Biersteker biersteker5@yahoo.com | 0616523768

We zijn opzoek naar jou! Vindt je het leuk om mee te doen en mee te denken met de jongerendienst, meldt je dan aan!

Of je nu op de voorgrond of op de achtergrond wilt mee doen, alles is mogelijk! Met jouw inbreng kunnen we de diensten dichterbij jongeren brengen.

Bij vragen kun je een berichtje sturen naar 1 van de jeugdouderling of een mailtje sturen naar: jongerendienstendorpskerk@gmail.com

De eerst volgende jongerendienst is zondag 6 oktober om 16.00 uur!

We willen het nieuwe seizoen van de tienerclub starten met een super tof kamp! Om zo een frisse start te maken van het seizoen en te werken een de spirit van de groep. Alle tieners van de eerste drie klassen van de middelbare school zijn hiervoor uitgenodigd!
Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar: tienerkampijsselmuiden@gmail.com

We hopen er samen met jou een geweldig weekend van de maken. Het thema zal zijn: ‘after summer’. Heb jij dus nog zonnige kleding, accessoires zoals brillen, hoedjes, schoenen etc. in je kast liggen, neem het mee. En vergeet ook vooral niet om een zonnig humeur mee te nemen 😉. Bij aanmelding krijg je meer informatie.


We beginnen het weekend op 13 september om 19:00 uur bij het baken. We proberen ervoor te zorgen dat jullie 15 september om 16:00 uur weer terug zijn in IJsselmuiden. Mocht je vragen / opmerkingen hebben, mail ons of bel: 06-29116751.
Een zomerse groet,

Team after summer kamp
Klik hier om de foto's te bekijken van de gemeentedag wijk II

Een aantal leidinggevenden van de oppas+ in de Oosterholthoeve gaat stoppen. Aanvulling van het team is nodig om de frequentie van oppassen voor ieder prettig en in balans te houden. We zijn op zoek naar minimaal 3 mensen die 1 keer in de ca. 10 weken leiding willen geven aan oppas+.

Hiervoor zoeken we mensen met ervaring/affiniteit in het onderwijs en/of ander kinderwerk. Voor meer info en opgave kan je terecht bij Geja Felix geja@famfelix.nl 06-30999979.

Laat dit belangrijke stukje niet alleen aan anderen over, maar help mee bij de basis van de geloofsontwikkeling van de kleuters van de gemeente.

 

Op weg naar je werk – in de auto, de trein of op de fiets – kun je iedere werkdag een Bijbellezing en overdenking beluisteren met de Bijbelpodcast _Eerst Dit._ Gebruikers kunnen zich gratis aanmelden via WhatsApp, en krijgen dan iedere werkdag om 6.00 uur een audiobericht via WhatsApp, dat met één druk op de knop te beluisteren is. Hiermee maken ze het luisteraars zo gemakkelijk mogelijk. Een goed begin van de dag.

De overdenkingen – meestal aan de hand van het leesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap – komen uit de koker van vijf personen:

Eva-hoofdredacteur Minella van Bergeijk, ds. Dirk de Bree, ds. Hanneke Ouwerkerk, ds. Jan-Maarten Goedhart en dr. Kees van Ekris. De podcast Eerst Dit is een initiatief van de EO en de IZB, een organisatie voor zending in Nederland binnen de PKN.

Aanmelden voor de Bijbelpodcast doe je zo: Ga daarvoor naar de website Eerstdit.nl. [1] Of pak je telefoon, zet 06-10021090 in de contactenlijst en app vervolgens naar dit nummer: ‘Podcast Aan’.

Links:

https://portal.eo.nl/bijbelpodcast-eerst-dit/